22 år gamla minnen

God morgon mina sköna bönor! Idag vakna vi upp till något ovanligt. Regn och åska. Regn visste jag var på ingång men att höra åskan var jag inte beredd på. Både regnet och åskan uppskattades. Skönt om luften blir lite friskare och svalare nu. Jag och alla mina barn behöver svalkan.
Igår kväll tog jag med Enzo och Sandrea på en promenad som skulle vara en bra bensträckare men inte allt för lång men samtidigt undersöka promenadvägarna runt hemmet. Eftersom jag har bott här förut kan jag området helt okej. Dock inte mer än okej. Har en uppfattning om var jag borde vara när jag är ute och går. Dock runt det här området som vi gick förlitade jag mig på minnen som är runt 22 år gamla. Så den här besträckaren som skulle vara en liten upptäckfärd slutade med att bli en långpromenad på en och en halv timma.
Tänkte hela tiden att det är säkert närmare att gå framåt än bakåt och efter ett tag så stämde det faktiskt. Stackars Enzo. Han var inte beredd på den kraftprövningen och inte jag heller för den delan. Sandrea skumpade runt så fint i sin bärsele och klagade inte på livet. Berättade för dem på vägen om mina barndomsminnen från platserna vi gick förbi. När jag gick hos dagmamma var vi i det här området, ett område som kallas Backlura som vi råkade gå runt då igår kväll. Det var kul att återuppleva dessa minnen.
Idag fortsätter rensningen i allt kaos. Det är en utmaning att få till det. Jag vet var jag vill skapa mera utrymme men sen ska det finnas utrymme för att flytta runt saker så att jag kan få ner mina saker på ett önskat ställe.
Laddar upp med en stadig frukost och hoppas på att får en energikick av den. Dock känns det lockande att krypa ner i sängen igen. Alla sover så sött där.

Gillar

Kommentarer

Den stora dagen | Flyttat

Igår var den stora dagen här. Dagen jag äntligen flyttade till min lägenhet.
Det har fått eka på bloggen av en ganska uppenbar anledning, flytten. Jag har inte haft tid att sitta vid datorn. Jag har varit stressad, det har varit mycket att göra. Nu kan jag äntligen slappna av, iallafall till en viss del.
Själva flyttdagen flöt på fint. Hela min familj hjälpte till. Pappa och brorsan bar det mesta, jag försökte göra det jag kunde när jag inte hade Sandrea i famnen.
Vi har redan packat upp det mesta och håller på att organisera för fullt. Insett har jag måste rensa ut ordentligt bland mina kläder. Har kommit till en gräns då det svämmar över, det svämmar över då jag bor mindre nu. Så jag har att göra de närmsta dagara. Allt annat är det lagom mängd av som tur är.
Grabbarna uppskattar balkongen otroligt mycket. Idag har dom i princip bosatt sig där. Så himla härligt att ha en stor balkong. Jag har många idéer i huvudet för den balkongen. Plantor om jag vill ha och vad jag vill odla.
Sandrea verkar vara nöjd med vår flytt också. Hon sov i sin egna säng för första gången igår och sov halva natten i den också. Stor tjej som kan sova i en egen säng nu.

Nu ska jag låta allt ta den tid det tar men fokusera på att göra det hemtrevligt för oss.

Gillar

Kommentarer

Oväntat möte | Fokusera på nuet

På dagens morgonpromenad fick vi ett oväntat möte. En skatunge mötte vi på vägen. Tyckte synd om den lilla och ville inget hellre än att ta med lille hem och ge den kärlek. Verkade inte som lillen hade lärt sig flyga ordentligt än. Hoppas innerligt att ingen kan lyckas ta hen. Tyvärr är världen en tuff plats och speciellt för en fågelunge som kommit bort från boet.
Vi blev tvugna att tillslut vandra vidare på vår morgonpromenad. Vi begav oss ut på landsvägen. Avslappnat, lagom temperatur för alla tre och härlig utsikt.
Jag har senaste veckan börjat bära Sandrea i bärsele och det är perfekt när jag är ute och gå med Enzo. Känner att jag har mer kontroll över honom och han slipper riskera att bli påkörd av vagne, det bästa av allt är att Sandrea älskar att vara i den. Kan erkänna att ha hennes lilla huvud där kan distrahera mig från att vara uppmärksam på min omgivning.
Under promenaden fokuserade jag på nuet. Var här i stunden. Lät mig inte stressas av något.
Det är otroligt viktigt för mig att ta stunder då jag släpper allt runt mig och bara fokuserar på det jag gör. Perfekta tillfället är på promenaderna för då uppskattar jag dom mer.
Lyssnar på fåglarna, tittar på min omgivning, ger Enzo uppmärksamhet och låter min sinnesstämning bli positiv. Jag mår alltid bättre av att ha promenader där jag fokuserar på nuet.

Gillar

Kommentarer