7 Saker jag inte längre köper

Sedan jag började min resa mot minimalism och ett hållbart liv finns det några saker som jag inte längre köper. Jag känner inte behov av dessa saker eller så är det för att jag har hittat bättre alternativ.
Det finns så mycket onödigt en kan lägga pengar på som egentligen bara tar upp plats och energi i ens liv. Om en använder engångssaker då blir det alltid att du har ett lager av det för det inte ska ta slut t.ex. och det är alltid något man måste skapa plats för. Eller skaffar du saker som du måste lägga tid på att damma av. Jag vill inte ständigt gå runt och damma eller organisera.
Här har vi sju saker som jag kom på att jag inte köper längre. Finns säkert flera som jag inte tänker på...

Kaffefilter Det slutat jag köpa av två anledningar. Miljön och plånbokens skull. Köpte istället återanvändningsbara kaffefilter istället. Har två stycken jag växlar emellan och det fungerar utmärkt.

Bomullspads Samma sak där, slutade köpa det också för miljön och plånbokens skull. Köpte och ett gäng återanvändningsbara som jag har nytt till både rengöring och som amningsinlägg.

Onödigt smink
Min senaste ögonskuggspalett köpte jag för ett år sedan. Nu köper jag bara om det är något tar slut som maskara och foundation.

Prydnader Jag köper inga prydnader. Dom enda prydnader jag har är sådant jag har fått efter min mamma annars ser jag helst att allt som är fint ska ha en funktion. Som en snygg ask där jag förvara mina fjärrkontroller till TVn.

Flera olika rengöringsmedel Jag har tre olika rengöringsmedel för hemmet. En som är gjord på såpa som jag använder för hela hemmet, en för toaletten och ett klorinsprej som jag använder väldigt sparsamt. Behöver inte mer än så har jag upptäckt.

Filmer Inget jag medvetet slutade köpa utan det har bara blivit naturligt. Senaste filmen jag köpte var när Fifty Shades of Grey kom ut. Så fyra år sen jag köpte en film? Kommer inte svära att jag aldrig mer kommer köpa filmer men senaste åren har jag inte känt något behov av det. Skulle kunna tänka mig att jag köper det igen om det är en specifik film jag vill kunna se om och om igen men.

Mobilskal Jag har lämnat det där med att har flera olika skal för länge sen. Nu köper jag bara efter behov. Har tre skal som jag använder. Två svarta för skydd och en som jag använder som plånbok också. Mer än så behöver jag inte.

Gillar

Kommentarer