5 saker jag har upptäckt av minimalism

1. Det ser olika ut för alla
När jag började utforska minimalism trodde jag att det handla om att ha så lite som möjligt av allt. Vilket är en sanning med modifikation. Vissa satsar på att ha så lite som möjligt och verkligen bara har exakt det en behöver, andra har bara saker dom har användning för. T.ex. jag älskar smink och bara för att jag satsar på att bli minimalist betyder det inte att jag ska slänga halva sminksamlingen för att jag ska ha få saker, men jag ska inte ha kvar det som jag inte använder. Allt jag har ska användas. Mina saker ska ha ett syfta, det kan betyda att jag 30 olika paletter men att jag använder alla, det som inte används ska slängas eller återvinnas på något sätt.

2. Jag tänker mer ekonomiskt
Nu vill jag inte spendera pengar på onödiga saker. Ser det som en utmaning att spendera så lite pengar som möjligt. Jag blir mer tillfredsställd om jag lyckas spara pengar än om jag spenderar dem. Om man inte vill ha mängder med småsaker liggandes då ska man inte spendera pengar på småsaker.

3. Mindre stress
Under mina perioder när jag har rensat ut och jag när jag faktiskt märker skillnad på hur mitt hem ser ut känner jag mindre stress och ångest. Det har haft en positiv invärkan på mitt psykiska mående. Har alltid mått bättre när mitt hem har sett rent ut och det är lättare att hålla det rent när du inte har mängder med saker överallt.

4. Tacksamhet
Upplever att jag är mer tacksam över dom saker jag faktiskt har och använder dem flitigare. Uppskattar mitt smink, kläder och även köksutrustning mer. Tvingar mig själv att vara mer kreativ med det jag har. Inser att jag har det jag behöver.

5. Hållbarhet
Sen jag började gå mot den här riktigtningen har jag börjat tänka mera miljövänligt. T.ex. om jag vill ha nya kläder vill jag först och främst hitta det secondhand, det blir dessutom mycket roligare att köpa kläder för att du får något mera unikt. Tänker även på att verkligen använda det jag har och inte slösa på något. Återvinner mycket mera flitigt än vad jag har gjort tidigare.

Gillar

Kommentarer