3 Anledningar att köpa kläder secondhand

En kappa/trenchcoat som jag köpte på Röda Korset. Nästan helt oanvänd.

Miljövänligt

Produktionen av kläder är det som tär mest på miljön. Det är värre än flygresor. Därför är det så viktigt att vi tar vara på det som redan producerats. Jag har själv som regel när det gäller mig och min dotter att jag alltid försöker hitta det jag behöver secondhand och om jag inte hittar det på så sätt då får jag köpa nytt. När jag köper nytt försöker jag köpa så miljövänligt som min plånbok har råd med.
Läs mer om kläders påverkan på miljön HÄR

Ekonomiskt

För någon som har tight ekonomi (jag) då finns det inget bättre. Kan köpa hela och fina plagg för 30 kr styck om en har tur. Mer för pengarna. Om du skulle vara intresserad av märkeskläder kan du hitta det till en mycket billigare peng, vissa ställen tar hänsyn till om det är märkeskläder och kan sätta en lite dyrare prislapp på just dem.

Unik stil

Kläder använts av många att beskriva sig själva. Ett kreativt utlopp. I kläderna försöker vi vara oss själva. När du köper secondhand kan du följa en trend eller hitta unika plagg som få människor har. Det är så mycket roligare och enklare att skapa sin egna stil. Plaggen är inte en i mängden utan det är något som inte varenda människa har köpt, eller snarare att inte ha samma tröja som precis alla köpte på H&M.

Gillar

Kommentarer

celinelundqvists
celinelundqvists,

Jag försöker verkligen bli bättre på att handla second hand! Det är ju dock väldigt tidskrävande men värt det i slutändan!

nouw.com/celinelundqvists
taylorsroom
taylorsroom,

För mig går det alltid snabbt haha men om det är något specifikt en är ute efter då kan jag hålla med om att det kan bli tidskrävande 😊

nouw.com/taylorsroom
happyM
happyM,

Åhhh alltså att handla second-hand är definitivt något jag borde bli bättre på!!! Kram

nouw.com/happym
taylorsroom
taylorsroom,

Ja men det tycker jag 😃 Det är så roligt att shoppa secondhand 😃

nouw.com/taylorsroom
My,

verkligen såå bra!! Köpt mycket framförallt till hästarna, hur bra som helst 😊

mynordqvist.se
taylorsroom
taylorsroom,

Åh va bra 😃

nouw.com/taylorsroom
coldinfinity
coldinfinity,

Försöker också handla allt på second hand om jag kan. Tycker det är som ett lotteri: ibland hittar en massor som en behöver/vill ha och som dessutom passar, och ibland finns ingenting! Men det är en del av charmen men det hela.

nouw.com/coldinfinity
taylorsroom
taylorsroom,

Ja så är det verkligen haha 😋

nouw.com/taylorsroom