#10yearchallenge

Sällan jag hakar på någon challenge på sociala medier men tyckte faktiskt att det kunde vara intressant att visa hur jag såg ut för ca 10 år sedan och vad jag har för reflektioner över de senaste 10 åren.

Bilden från 2009 är när jag var på väg att bli medryttare på en härlig dam vid namn Ticky. Hästtjejen fanns inom mig redan då och var en stor djurälskare. Tyvärr blev jag aldrig medryttare på Ticky på grund av ekonomiska skäl.
Som är en vän sa, jag såg mer oskuldsfull ut då och det var jag nog. Livet hade inte påverkat mig än. Jag hade inte lärt vad du som människa kan utsättas för här på jorden. Nog hade min psykiska ohälsa satt fart men då var det småbarnslek jämfört med vad den skulle bli. Jag visste inte varför jag kände mig annorlunda, men visste bara att jag inte riktigt fungera som andra människor i min omgivning.
På bilden hade precis börjat gymnasiet och börjat skaffa nya vänner i Strängnäs. Hade lämnat livet i Stockholm bakom mig för att påbörja ett nytt i Strängnäs. Bodde där i 7 ½ år.

2019, bilden är tagen på nyårsaftson men det har inte skett så många förändringar sen den dagen. Fortfarande har jag ett stort hjärta för djur och återupptog ridningen 9 år senare. Från att haft en katt 2009 till att ha tre egna lurvtussar som jag kallar min familj. Tre fyrbenta familjemedlemmar har även fått vandra till himlen under dessa år. Vila i frid mina hjärtan....
Trodde aldrig att jag skulle uppleva så mycket sorg och glädje under 10 år. Trodde heller aldrig att jag skulle vandra på denna jord i 10 år till. Jag har fått lära mig att livet på jorden är en skör balans mellan himmel och helvete. Fått uppleva vad för ondska som finns men även att det finns godhet.
Jag har fått veta varför jag känner mig annorlunda. Och de senaste 2 åren har jag gjort en enorm resa och den resan är inte slut än.

På 10 år kan du lära dig mycket om dig själv och livet. Uppleva både hemska och underbara stunder. Jag är stolt över att jag står här idag, jag är tacksam över erfarenheten jag har. Även om jag inte önskar att jag skulle uppleva saker som jag har upplevt så är jag tacksam över att jag har fått lära mig så mycket på den resan.

Gillar

Kommentarer